Our Blog

Organikus vagy Bio???

“Lehet, hogy csak engem zavart meg kezdetekben az, hogy a világ bizonyos területein a bio fogalma egyáltalán nem ismert: annak jelentését az organikus, vagy organic kifejezés fedi le. Így pl. amíg egy németországi, osztrák, vagy hazai áruház kínálatában bio-, addig egy nagy britanniai, vagy egy egyesült államokbeli áruház polcain organic vagyis organikus terméket kell keresnünk akkor ha vegyszermentes, természeti erőforrások használatát harmonikusan kezelő stb. öko termékhez jussunk. Vagyis a két fogalom teljes mértékben fedi egymást. Az, hogy melyik elnevezés a találóbb, már szubjektív megfontolás kérdése. “

Nagy izgalommal várjuk 88 -as pontozású


100% Mosott Arabica

Getachew Zeleke a Dimtu Tero farm alapítója, aki nagyra törő célokat tűzött ki maga elé,
a Guji zónában a minőség, a nyomon követhetőség és a fenntarthatóság vezetője kíván lenni.
Meggyőződése, hogy ezt a Guji munkaerejével, az Odo Shakiso kisbirtokosaival fogja elérni.

Együttműködik azokkal a kisgazdákkal, akiknek elképzelésük van egy virágzó és fenntartható kávés közösség kialakításáról Tero, Jelewo Anona, Mancity, és Hangadi falvak közelében, hogy egységes partnerekké váljanak.

A kisbirtokosok kapnak juttatásokat az általános kávécseresznye áron felül. Kapnak kamatmentes kölcsönt, jobb minőségű kávé palántákat és feldolgozó gépeket. A termelékenység és minőség hatékonyságának növelése érdekében tréningeken vehetnek részt és kapnak díjakat is.

Bekele Beriso egy 90 éves kisbirtokos elmondta: “ Getachew partnerek vagyunk. Keményen dolgozunk a farmokon ezért a vásárlónak korrekt árat kell fizetnie. Ellenszolgáltatásként pedig olyan kávét kapnak amelyben örömüket lelik és elégedettek lehetnek. “
Dimtu Tero 151 ha -os területen fekszik az Odo Shakiso kerületben, ahol a természetes környezet kedvezően hat Etiópia legjobb kávéira.