Our Blog

Barista szakmai körökben már néhány éve hódít a Cascara tea, ami csak mostanság válik széles körben ismertté és divatossá. Ezt a tea-specialitást a kávégyümölcs feldolgozásakor készítik a gyümölcshús alapos és precíz kiszárításával.

A kávécserje termesztése millió tonnákban számolható szerte a trópusi égövön, de eddig a fennmaradó gyümölcshúst jószerivel csak a talaj tápanyagszükségletének pótlására használták, mivel magas koffeintartalma miatt a jószágokkal nem etethették fel. Azokon a helyeken, ahol a farmerek kellő odafigyeléssel és fegyelemmel szárítják ki a feldolgozott gyümölcshúst, ott „cascara”-t vagy „la sultana”-t (mazsolát) készítenek belőle, amely igen egészséges, fűszeres teaként funkciónál.

A mostani szállítmányunk Bolíviából, az Andok lejtőiről, Yungas erdeiből származik – BIO gazdálkodásokból. A Caranavi „Buena Vista” feldolgozójában szárították teraszon-, majd gépben, hogy garantáltan alacsony víztartalommal, biztonságosan eltartható állapotban tudják csomagolni ezt a számottevő koffeintartalmú, nyomelemekben gazdag specialitást.