Our Blog

Ez a különlegesség az „El Mirador de los Rios” ültetvényről érkezett  Bueasaco városka környékéről, Nariño tartományból. A vidéket a Kordillerák magas hegyláncai határolják egészen közel az ecuadori határhoz. A farm tulajdonosa, José Fredy Ruíz Londoño úr, aki a helyi „átlagos” gazdáktól annyiban különbözik, hogy öt esztendeje elhatározta, hogy a leges-legjobb minőségű kávét fogja termeszteni. Fáradozásait, törekvéseit siker koronázta, hiszen tavalyelőtt a tartomány bajnok kávéjának választotta a szakma, és ennek eredményeként a londoni kávézókig is eljutott portékája.

Sikereiben szerepet játszik ama adottság, hogy a birtok magasan, közel 2000 méterrel a tenger szintje fölött fekszik, így a termés minősége és íz-gazdagsága is kiemelkedő tulajdonságokkal bír – a gazdaságosabb, mennyiségi terméshozam rovására. Főhősünk a farmot igyekszik a természetvédelmi szempontok és fenntarthatóság figyelembevételével művelni, mindemellett pékséget is üzemeltet, ahol olyan specialitásokat is kínál, amelyhez kávét is felhasználja.

el-mirador-columbia

Ez a kolumbiai kávé karakterében kellemesen lágy, közepesen testes – a karamell, az aszaltgyümölcs és tejcsoki jegyeit mutatja, miközben kényeztet édességével némi cseresznyés gyümölcsösséggel, az izgalmas mandulás érzettel kiegészülve.

Farm: Finca El Mirador de los Rios –Buesaco település, Nariño tartomány, Kolumbia
Az ültetvény tulajdonosa: José Fredy Ruiz Londoño
Tengerszint feletti magasság: 1980 m
Talaj: vulkanikus/agyagos termőtalaj
Átlagos éves hőmérséklet: 18  ̊C
Évenkénti átlagos csapadék: 1480 mm
Termesztett kávé-gyümölcs: Arabica var. Caturra
Szüret ideje: májustól-júliusig és november-december
Feldolgozás: mosás, szárítás
Szakmai elismerések: Best Coffee in Nariño 2014