Our Blog

Kenya Kimathi

100% mosott Arabica.

Traceability

A Kimathi feldolgozó Kenya központi részén helyezkedik el, 30Km -re észak Nairobitól Kiambo körzetében.

A kávétermő terület nagy hozamát a hűvös éghajlat és a vulkanikus talaj teszi lehetővé.Csak Kiambu a Kenyai kávétermés több mint 30% -át teszi ki.Több mint 51.000 aktív termelő tagja van a 2 szövetkezetnek.Kiambu termőterületének magassága a Nyeri után a második legmagasabb az országban, 1520-2200m között van.

Etiópia közelsége ellenére a kávét Kenyában nem termesztették 1893-ig, amikor a “Szentlélek atyái” (Francia katolikus misszionáriusok) a Reunion- szigetről származó kávéfákat telepítettek be Mombasa közelében.

A Bourbon -fajtát először egy kis szigeten termesztették, amelyet ma “Reunion -szigetnek” neveznek. Afrikában, az indiai-óceánon, Madagaszkártól keletre található. Franciaország egyik régiója, és 1789 -ig  neve Bourbon -sziget, a Bourbon királyi ház tiszteletére.

1896 -ban hozták létre az első ültetvényeket a Kiambu -Kikuyu körzetben, egy nagyon termékeny területen, amely 1912 -ben már több hektárnyi kiterjedésűvé vált. Főleg Bourbon és Mokka fajtákat termesztettek.

Bár a Kenyai kávék bevezetésének elismerése a katolikus misszionáriusoké, az angol telepesek voltak azok, akik felismerték a kávé fontosságát és felgyorsították a kávé termelését a kenyai gazdaságban.

A kávé és más növények nagyléptékű termelését megnövelték, hogy Európába exportálhassák őket, annak érdekében, hogy kifizethessék az Ugandát és Mombasa kikötőjét összekötő (1901 -es) vasút épitéséből eredő túlzott mértékű adósságokat.

A brit birodalomtól való kenyai függetlenség után 1963 -ban a kávétermesztés hosszútávú tapasztalatai és széles körű ismereteit a helyi kis gazdálkodók elsajátították, ami a magas minőségi előírásoknak megfelelő termést eredményezett,  aminek eredményeképpen a kenyai kávé ismertté vált.

Kimathihttps://youtu.be/OEJ6Bpd6KvI